Blog

Hvad er seamless træningstøj?

av Morten Krogsgaard i Sep 09, 2022

Hvad_er_seamless_traeningstoj

Hvad er seamless træningstøj?

Seamless træningstøj produceres fra en specialdesignet strikkemaskine, der kan fremstille en tube af stof. Måden det foregår på, er, at maskinen strikker i cirkulære bevægelser, som i sidste ender ud i et stykke tekstil med færre sømme.

Seamless træningstøj bruges af mange sportsentusiaster og elitesportsudøvere. Hvis du før har set cykelløb, så kan du se, at tøjet sidder rigtigt stramt. Det gør det først og fremmest, fordi det er lavet i et specielt materiale – oftest lycra – men også fordi, det giver en komfort ud over det sædvanlige.

Hvad betyder seamless?

Seamless betyder sømløs. Og det betyder i bund og grund, at tøjet er foruden syninger. Seamless træningstøj kan ofte kendetegnes ved, at det er med meget stræk – altså med meget elastane. Det er en fordel, da det gør, at tøjet sætter sig stramt på din krop, sådan du får optimal bevægelighed. 

Herudover gør det også, at du både kan tage på i vægt og tabe vægt, uden tøjet kommer til at føles for småt eller stort. Derfor sidestilles seamless oftest med det, man kalder ‘ventetøj’. Ventetøj er et udtryk, man bruger for tøj, når man venter barn og helt naturligt får en større mave og barm. 

Hvordan er seamless træningstøj lavet?

Som sagt bliver seamless træningstøj lavet på en bestemt måde. Hvert stykke tekstil, der er seamless, strikkes af en cirkulær strikkemaskine. Det gælder både seamless sports-bh’er, seamless tights, seamless toppe mv. 

Herudover – og nu bliver det lidt teknisk – så bruges en teknik, der hedder “warp strik”, oftest, når der skal laves seamless træningstøj. Teknikken fordrer at tøjet både er elastisk, åndbart og slidstærkt. Garnet bindes sammen på en stærk måde, hvor parallelle løkker bindes sammen i et zigzag-mønster.

Fordele med seamless træningstøj

Så er det teknisk at lave seamless træningstøj? Ja, det kan man vel godt konstatere. Men hvad mange ikke ved, er, at det faktisk er langt mere effektivt og ansvarligt. Stort set alt seamless træningstøj har følgende fordele: 

  • Det kommer med færre sømme. 
  • Det er mindre spild under produktionen. 
  • Det bliver produceret utrolig effektivt. Seamless tights bliver bl.a. produceret på 10 minutter. 
  • Det eliminerer enhver kløen på kroppen fra syninger. 
  • Det er en teknologi, der er i konstant udvikling.

En effektiv og bæredygtig måde at producere træningstøj på

Ja, du hørte rigtigt. Seamless tights bliver produceret på 10 minutter. Og det er altså fra start til slut. Og så bliver det udelukkende lavet af en maskine – det synes vi selv er meget smart og ikke mindst effektivt. 

Herudover – og nu kommer den bedste del – så er produktionen også betragtelig mere bæredygtig end almindelig tøjproduktion. Under almindelig tøjproduktion ser man ofte, at der går rigtig meget tøj til spilde. Det er en skam og en kæmpe udfordring for fremtidens tøjindustri. 

Det er lige bortset fra seamless træningstøj, for her er den speciallavede, cirkulære strikkemaskine udstyret med en præcision, der gør, at meget lidt tøj går til spilde – det kan vi godt lide! 

Hvad er en fair pris for seamless træningstøj?

Ja, hvad er en fair pris for seamless træningstøj? Det er der nok delte meninger om. Ligesom alt andet i tøjindustrien, så er der populære brands, der trækker priserne i vejret. Men kvalitetsmæssigt så er der ikke den store forskel. Du får samme bevægelighed, komfort og åndbarhed. 

Her kan du se hele vores udvalg af seamless træningstøj. 

Derfor er seamless tights så populære?

Jeg har allerede været inde på det. Seamless tights er utrolig populære blandt sportsudøvere og generelt folk, der dyrker motion. Du får en fantastisk bevægelighed, fordi produktet er fremstillet, som det er. 

Der er især benene, du bruger, når du dyrker sport, men det er ikke kun derfor, at seamless tights er så populære. Seamless tights bliver også forbundet med ventetøj. For når du er gravid, sker der helt naturligt noget med kroppen. Her er komfort vigtigere end noget andet. Det er her, hvor seamless tights kommer ind i billedet.

En sømløs bh er et must have 

En sømløs sports-bh er et must have i din garderobe. Som kvinde er det ikke altid let at motionere, hvis man har en stor barm. For at sige det ligeud, kan det være noget af en udfordring. Med en sømløs bh får du en fantastisk bevægelighed, som gør din daglige aktivitet langt mere overkommelig. 

Sømløse bh’er er smarte og giver dig overskud i hverdagen. Der er intet, der klør eller irritere – og det er en befrielse, for gud hvor er der mange sports-bh’er, der ikke egner sig til at motionere i. 

Vi håber, du er blevet klogere på, hvad seamless træningstøj er, og hvordan det kan gøre din træning mere komfortabel.

Fortsæt god dag derude, buddy 👋 

Instagram